• Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Programe şi strategii
    • Organizarea societății
    • Cariere
  • Interes Public
    • Conducere
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Rapoarte şi studii
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
  • Servicii
    • Închiriere spațiu pentru birouri și evenimente
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Galerie
  • Proiecte
  • Știri
  • Contact
  • Guvernanță Corporativă – Transparență
    • Hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor
    • Situaţii financiare anuale
    • Raportări contabile semestriale
    • Componenţa consiliului de administraţie
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Raport anual cu privire la remuneraţii şi alte avantaje
    • Codul de etică
    • Procedura selecţie membrii consiliu de administraţie
    • Scrisoare de aşteptări
    • Contract de mandat
    • Buget Investiţii
    • Cheltuieli totale personal
    • Datoriile intreprinderii publice
    • Valoarea subvenţiei operaţionale
    • Servicii sau bunuri produse în interes public
    • Obiectivul de politică publică a întreprinderii
    • Situaţiile de risc ale întreprinderii
    • Raport anual agregat
    • Planul de integritate al întreprinderii
    • Rapoarte audit
Centrul National de Invatamant TuristicCentrul National de Invatamant Turistic
  • Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Programe şi strategii
    • Organizarea societății
    • Cariere
  • Interes Public
    • Conducere
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Rapoarte şi studii
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
  • Servicii
    • Închiriere spațiu pentru birouri și evenimente
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Galerie
  • Proiecte
  • Știri
  • Contact
  • Guvernanță Corporativă – Transparență
    • Hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor
    • Situaţii financiare anuale
    • Raportări contabile semestriale
    • Componenţa consiliului de administraţie
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Raport anual cu privire la remuneraţii şi alte avantaje
    • Codul de etică
    • Procedura selecţie membrii consiliu de administraţie
    • Scrisoare de aşteptări
    • Contract de mandat
    • Buget Investiţii
    • Cheltuieli totale personal
    • Datoriile intreprinderii publice
    • Valoarea subvenţiei operaţionale
    • Servicii sau bunuri produse în interes public
    • Obiectivul de politică publică a întreprinderii
    • Situaţiile de risc ale întreprinderii
    • Raport anual agregat
    • Planul de integritate al întreprinderii
    • Rapoarte audit

Cursuri acreditate

  • Home
  • Toate cursurile
  • Cursuri acreditate
  • Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

Avatar utilizator
Admin
Cursuri acreditate
(0 parere)
1.400,00 lei 1.000,00 lei
curs-ospatar
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri

COD CURS

  • COD COR 513102

TIP CURS

  • Curs de calificare nivel 3

DURATA

  • 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)

CONDIȚII DE ACCES

  • Studii – învățământ general obligatoriu

ACTE NECESARE

  • Copie carte de identitate
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie diplomă de studii
  • Aviz medical: apt din punct de vedere medical pentru practicarea ocupației de ospătar

PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ

Teorie

Module de curs

  • Etică şi comunicare profesională
  • Aplicarea conceptelor de baza ale contabilităţii
  • Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
  • Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
  • Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
  • Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
  • Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
  • Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
  • Servirea în restauraţie
  • Organizarea meselor speciale

Practică
Practica în productie se realizează în hoteluri/restaurante cu care Centrul Naţional de Învăţământ Turistic a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant.

COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE

1. Etică şi comunicare profesională
2. Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
3. Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
4. Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
5. Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
6. Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
7. Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
8. Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
9. Servirea în restauraţie
10. Organizarea meselor speciale

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI

Test scris cu întrebări din modulele de pregătire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBŢINUT

Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Ministerul Educaţiei şi  Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.

ACREDITARE

Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂŢI DE ALIMENTAŢIE, conform autorizaţiei seria B nr. 0013165, eliberată cu avizul Ministerul Educaţiei şi  Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.

Specificații curs

  • Lectures 13
  • Teste 0
  • Duration 8 ore/zi
  • Skill level Orice nivel
  • Language Română
  • Students 0
  • Assessments Yes
CursuriCursuri acreditateOspătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)
  • Teorie 10

    Pregătire teoretică

    • Etica şi comunicare profesională
    • Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
    • Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
    • Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
    • Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
    • Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
    • Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
    • Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
    • Servirea în restauraţie
    • Organizarea meselor speciale
  • Practică 1

    Pregătirea practică se realizează în hoteluri și restaurante cu care CNIT a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant.

    • Practică în cadrul hotelurilor și restaurantelor
  • Examen 2

    • Test scris – întrebări din modulele de pregătire teoretică
    • Proba practică – executarea de activităţi specifice, conform biletelor de examen extrase

Pareri

Scor mediu

0
0 pareri

Scor detaliat

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri
1.400,00 lei 1.000,00 lei
  • Share:

Cursuri similare

AGENT DE TURISM  – Cod COR 422012 Citește tot
Ionut

AGENT DE TURISM - Cod COR 422012

0
0
1.900,00 lei 1.500,00 lei
Ghid Național de Turism (touroperator) Citește tot
Ionut

Ghid Național de Turism (touroperator)

0
0
1.300,00 lei 900,00 lei
Competență digitală, inclusiv de siguranță pe internet și securitate cibernetică Citește tot
Admin

Competență digitală, inclusiv de siguranță pe internet și securitate cibernetică

0
0
900,00 lei 500,00 lei
FORMATOR – Cod COR 242401 Citește tot
Ionut

FORMATOR - Cod COR 242401

0
0
1.200,00 lei 800,00 lei
Bucătar (COD COR 512001) Citește tot
Admin

Bucătar (COD COR 512001)

0
0
1.600,00 lei 1.200,00 lei

Ultimele cursuri

Bucătar (COD COR 512001)

Bucătar (COD COR 512001)

1.600,00 lei 1.200,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

1.400,00 lei 1.000,00 lei
Cameristă Hotel (Cod COR: 516201)

Cameristă Hotel (Cod COR: 516201)

1.100,00 lei 700,00 lei

Ultimele articole

Îți amintești prima zi în care te-ai înscris la un curs? Ai completat formularele cu datele tale personale și ai sperat că vor fi tratate cu responsabilitate și păstrate în siguranță.
29aug.2025
Cum alegi corect o școală de formare profesională? Sfaturi ca să nu fii păcălit.
12aug.2025
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI – CONTINUĂ TRADIȚIA
18feb.2025
logo

021.5492.890

office@cnit.ro

 

Date Companie

Centrul Național De Învățământ Turistic S.A. B-dul Poligrafiei, nr. 3-5, Sector 1, Bucureşti. CUI: 24979799, Reg. Com.: J40/696/2009

Despre

  • Despre CNIT
  • Știri & noutăți
  • Contactează-ne

LIVRARE / RETUR SERVICII

© 2020 - Centrul Național de Învățământ Turistic - Creare site web de Dream Webdesign

  • Politica de confidențialitate
  • Politica cookies

Accept politici site

Acest site utilizează cookie-uri și colectează informații din browser-ul tău pentru a-ți putea afișa conținut personalizat, pentru a oferi funcționalități integrate cu platformele social media și pentru a analiza traficul pe site. Pentru a naviga în continuare, este necesar să vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor.

Politica cookies | Politica de confidențialitate


Acceptă

Politicile site-ului

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ
Modal title

Message modal