Bucătar (NC 5122.2.1)

COD CURS
- NC 5122.2.1
TIP CURS
- Curs de calificare nivel 3
DURATA
- 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)
CONDIȚII DE ACCES
- Studii – învățământ general obligatoriu
ACTE NECESARE
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
- Copie diplomă de studii
- Adeverință medicală “sănătos clinic și psihic” sau copie de pe fișa de aptitudini eliberată de medicina muncii
PREŢ
- 900 lei/persoană (nu se aplică TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ
Teorie
Module de curs
- Comunicare
- Organizare și aprovizionare
- Realizarea preparatelor de bază
- Bucătărie caldă
- Bucătărie rece
Practică
Practica se desfășoară în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care Centrul Național de Învățământ Turistic a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.
COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Comunicarea la locul de muncă
2. Desfăşurarea muncii în echipă
3. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
4. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
5. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
6. Prevenirea poluarii mediului
7. Întocmirea documentelor specifice
8. Pregătirea antreurilor calde şi reci
9. Pregătirea fripturilor
10. Pregătirea gustărilor calde şi reci
11. Pregătirea mâncărurilor din carne
12. Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
13. Pregătirea preparatelor lichide
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor)
15. Prepararea fondurilor glace
16. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
17. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
18. Realizarea aluaturilor de bază
19. Realizarea salatelor
20. Realizarea sosurilor
EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test scris cu întrebări din modulele de pregătire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate şi prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.
TIP CERTIFICAT OBŢINUT
Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Muncii şi Protectiei Sociale.
ACREDITARE
Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de BUCĂTAR, conform autorizaţiei seria B nr. 0013164, eliberată cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.
Specificații curs
- Lectures 9
- Teste 0
- Duration 4 ore/zi (teorie) și 8 ore/zi (practică)
- Skill level Orice nivel
- Language Română
- Students 0
- Assessments Yes
-
Teorie
Pregătire teoretică
-
Practică
Pregătire practică în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care CNIT a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.
-
Examen