• Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Conducere
    • Consiliul de administraţie
    • Organizarea societăţii
    • Programe şi strategii
    • Rapoarte şi studii
      • Hotărâri AGA
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
      • Rapoarte audit
      • Codul de etică
    • Cariere
    • Fosta Conducere
  • Interes Public
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Bilanţuri contabile
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
    • Reduceri taxe de școlarizare
  • Servicii
    • Închiriere săli întâlniri
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Proiecte
  • Știri
  • Galerie
  • Contact
Centrul National de Invatamant TuristicCentrul National de Invatamant Turistic
  • Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Conducere
    • Consiliul de administraţie
    • Organizarea societăţii
    • Programe şi strategii
    • Rapoarte şi studii
      • Hotărâri AGA
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
      • Rapoarte audit
      • Codul de etică
    • Cariere
    • Fosta Conducere
  • Interes Public
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Bilanţuri contabile
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
    • Reduceri taxe de școlarizare
  • Servicii
    • Închiriere săli întâlniri
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Proiecte
  • Știri
  • Galerie
  • Contact

Cursuri acreditate

  • Home
  • Toate cursurile
  • Cursuri acreditate
  • Bucătar (NC 5122.2.1)

Bucătar (NC 5122.2.1)

Avatar utilizator
Admin
Cursuri acreditate
(0 parere)
900,00 lei
curs-bucatar
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri

COD CURS

  • NC 5122.2.1

TIP CURS

  • Curs de calificare nivel 3

DURATA

  • 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)

CONDIȚII DE ACCES

  • Studii – învățământ general obligatoriu

ACTE NECESARE

  • Copie carte de identitate
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie diplomă de studii
  • Adeverință medicală “sănătos clinic și psihic” sau copie de pe fișa de aptitudini eliberată de medicina muncii

PREŢ

  • 900 lei/persoană (nu se aplică TVA)
    *Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare

 

PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ

Teorie

Module de curs

  • Comunicare
  • Organizare și aprovizionare
  • Realizarea preparatelor de bază
  • Bucătărie caldă
  • Bucătărie rece

Practică
Practica se desfășoară în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care Centrul Național de Învățământ Turistic a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE

1. Comunicarea la locul de muncă
2. Desfăşurarea muncii în echipă
3. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
4. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
5. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
6. Prevenirea poluarii mediului
7. Întocmirea documentelor specifice
8. Pregătirea antreurilor calde şi reci
9. Pregătirea fripturilor
10. Pregătirea gustărilor calde şi reci
11. Pregătirea mâncărurilor din carne
12. Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
13. Pregătirea preparatelor lichide
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor)
15. Prepararea fondurilor glace
16. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
17. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
18. Realizarea aluaturilor de bază
19. Realizarea salatelor
20. Realizarea sosurilor

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI

Test scris cu întrebări din modulele de pregătire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate şi prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBŢINUT

Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Muncii şi Protectiei Sociale.

ACREDITARE

Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de BUCĂTAR, conform autorizaţiei seria B nr. 0013164, eliberată cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.

Specificații curs

  • Lectures 9
  • Teste 0
  • Duration 4 ore/zi (teorie) și 8 ore/zi (practică)
  • Skill level Orice nivel
  • Language Română
  • Students 0
  • Assessments Yes
CursuriCursuri acreditateBucătar (NC 5122.2.1)
  • Teorie 5

    Pregătire teoretică

    • Comunicare
    • Organizare și aprovizionare
    • Realizarea preparatelor de bază
    • Bucătărie caldă
    • Bucătărie rece
  • Practică 2

    Pregătire practică în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care CNIT a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

    • Practică în laborator propriu
    • Practică în cadrul hotelurilor și restaurantelor
  • Examen 2

    • Test scris – întrebări din modulele de pregătire teoretică
    • Proba practică – executarea de preparate conform biletelor de examen extrase

Pareri

Scor mediu

0
0 pareri

Scor detaliat

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri
900,00 lei
  • Share:

Cursuri similare

FORMATOR – Cod COR 242401 Citește tot
Ionut

FORMATOR - Cod COR 242401

0
0
700,00 lei
Competențe antreprenoriale Citește tot
Admin

Competențe antreprenoriale

0
0
450,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1) Citește tot
Admin

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1)

0
0
700,00 lei
Cameristă (NC 5142.1.1) Citește tot
Admin

Cameristă (NC 5142.1.1)

0
0
400,00 lei

Ultimele cursuri

Bucătar (NC 5122.2.1)

Bucătar (NC 5122.2.1)

900,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1)

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1)

700,00 lei
Cameristă (NC 5142.1.1)

Cameristă (NC 5142.1.1)

400,00 lei

Ultimele articole

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, în consultare publica!
10mart.2022
Înființarea Comitetului Interministerial pentru programul România Atractivă
01mart.2022
Dezvoltare turism
13dec.2021
logo

021.5492.890

office@cnit.ro

 

Despre

  • Despre CNIT
  • Știri & noutăți
  • Contactează-ne

© 2020 - Centrul Național de Învățământ Turistic - Creare site web de Dream Webdesign

  • Politica de confidențialitate
  • Politica cookies

Accept politici site

Acest site utilizează cookie-uri și colectează informații din browser-ul tău pentru a-ți putea afișa conținut personalizat, pentru a oferi funcționalități integrate cu platformele social media și pentru a analiza traficul pe site. Pentru a naviga în continuare, este necesar să vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor.

Politica cookies | Politica de confidențialitate


Acceptă

Politicile site-ului

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ
Modal title

Message modal