Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)
COD CURS
- COD COR 513102
TIP CURS
- Curs de calificare nivel 3
DURATA
- 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)
CONDIȚII DE ACCES
- Studii – învățământ general obligatoriu
ACTE NECESARE
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
- Copie diplomă de studii
- Aviz medical: apt din punct de vedere medical pentru practicarea ocupației de ospătar
PREŢ
- 800 lei/persoană (nu se aplică TVA)
*Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare
PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ
Teorie
Module de curs
- Etică şi comunicare profesională
- Aplicarea conceptelor de baza ale contabilităţii
- Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
- Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
- Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
- Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
- Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
- Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
- Servirea în restauraţie
- Organizarea meselor speciale
Practică
Practica în productie se realizează în hoteluri/restaurante cu care Centrul Naţional de Învăţământ Turistic a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant.
COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE
1. Etică şi comunicare profesională
2. Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
3. Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
4. Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
5. Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
6. Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
7. Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
8. Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
9. Servirea în restauraţie
10. Organizarea meselor speciale
EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI
Test scris cu întrebări din modulele de pregătire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate conform biletelor de examen extrase.
TIP CERTIFICAT OBŢINUT
Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.
ACREDITARE
Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂŢI DE ALIMENTAŢIE, conform autorizaţiei seria B nr. 0013165, eliberată cu avizul Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.
Specificații curs
- Lectures 13
- Teste 0
- Duration 8 ore/zi
- Skill level Orice nivel
- Language Română
- Students 0
- Assessments Yes
-
Teorie
Pregătire teoretică
-
Practică
Pregătirea practică se realizează în hoteluri și restaurante cu care CNIT a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant.
-
Examen