• Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Programe şi strategii
    • Organizarea societății
    • Cariere
  • Interes Public
    • Conducere
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Rapoarte şi studii
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
  • Servicii
    • Închiriere spațiu pentru birouri și evenimente
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Galerie
  • Proiecte
  • Știri
  • Contact
  • Guvernanță Corporativă – Transparență
    • Hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor
    • Situaţii financiare anuale
    • Raportări contabile semestriale
    • Componenţa consiliului de administraţie
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Raport anual cu privire la remuneraţii şi alte avantaje
    • Codul de etică
    • Procedura selecţie membrii consiliu de administraţie
    • Scrisoare de aşteptări
    • Contract de mandat
    • Buget Investiţii
    • Cheltuieli totale personal
    • Datoriile intreprinderii publice
    • Valoarea subvenţiei operaţionale
    • Servicii sau bunuri produse în interes public
    • Obiectivul de politică publică a întreprinderii
    • Situaţiile de risc ale întreprinderii
    • Raport anual agregat
    • Planul de integritate al întreprinderii
    • Rapoarte audit
Centrul National de Invatamant TuristicCentrul National de Invatamant Turistic
  • Acasă
  • Despre noi
    • Legislaţie
    • Programe şi strategii
    • Organizarea societății
    • Cariere
  • Interes Public
    • Conducere
    • Solicitarea informaţiilor de interes public
    • Buletin informativ al informațiilor de interes public
    • Buget
    • Rapoarte şi studii
      • Rapoarte de activitate ale Consiliului de Administraţie
    • Achiziţii publice
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Formulare tipizate
    • Aplicarea OUG 109/2011
  • Cursuri
    • Calendar cursuri / Înscriere
    • Cursuri acreditate
    • Eliberare acte de studii
  • Servicii
    • Închiriere spațiu pentru birouri și evenimente
    • Biblioteca turistică
    • Certificari lingvistice
    • Servicii consultanță
  • Galerie
  • Proiecte
  • Știri
  • Contact
  • Guvernanță Corporativă – Transparență
    • Hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor
    • Situaţii financiare anuale
    • Raportări contabile semestriale
    • Componenţa consiliului de administraţie
    • Declaraţii de avere şi de interese
    • Raport anual cu privire la remuneraţii şi alte avantaje
    • Codul de etică
    • Procedura selecţie membrii consiliu de administraţie
    • Scrisoare de aşteptări
    • Contract de mandat
    • Buget Investiţii
    • Cheltuieli totale personal
    • Datoriile intreprinderii publice
    • Valoarea subvenţiei operaţionale
    • Servicii sau bunuri produse în interes public
    • Obiectivul de politică publică a întreprinderii
    • Situaţiile de risc ale întreprinderii
    • Raport anual agregat
    • Planul de integritate al întreprinderii
    • Rapoarte audit

Cursuri acreditate

  • Home
  • Toate cursurile
  • Cursuri acreditate
  • Bucătar (COD COR 512001)

Bucătar (COD COR 512001)

Avatar utilizator
Admin
Cursuri acreditate
(0 parere)
1.600,00 lei 1.200,00 lei
curs-bucatar
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri

COD CURS

  • Cod COR 512001

TIP CURS

  • Curs de calificare nivel 3

DURATA

  • 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)

CONDIȚII DE ACCES

  • Studii – învățământ general obligatoriu

ACTE NECESARE

  • Copie carte de identitate
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie diplomă de studii
  • Aviz medical cu specificația „apt pentru a desfășura activități în domeniul alimentar

 

PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ

Teorie

Module de curs

  • Norme generale de muncă în activitatea de producţie culinară
  • Drepturile consumatorilor de produse culinare
  • Comunicare și comportament profesional
  • Principii de nutriție sănătoasă și echilibrată
  • Calitatea preparatelor si semipreparatelor culinare
  • Organizarea activităților specifice în bucătărie
  • Tehnologie culinară
  • Evidența operativă specifică activității din bucătărie

 

Practică
Practica se desfășoară în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care Centrul Național de Învățământ Turistic a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE

1. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente

2. Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor și de siguranța alimentelor

3. Aplicarea normelor de protecție a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare

4. Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor

5. Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației

6. Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate

7. Asigurarea calității materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare

8. Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie

9. Efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare

10. Realizarea semipreparatelor culinare

11. Realizarea preparatelor culinare

12. Prezentarea estetică a preparatelor culinare

13. Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI

Test scris cu întrebări din modulele de pregătire teoretică.
Proba practică constă în executarea de preparate şi prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBŢINUT

Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Ministerul Educaţiei şi  Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.

ACREDITARE

Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor a Municipiului Bucuresti pentru cursul de BUCĂTAR, conform autorizaţiei seria B nr. 0013164, eliberată cu avizul Ministerul Educaţiei şi  Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.

Specificații curs

  • Lectures 9
  • Teste 0
  • Duration 4 ore/zi (teorie) și 8 ore/zi (practică)
  • Skill level Orice nivel
  • Language Română
  • Students 0
  • Assessments Yes
CursuriCursuri acreditateBucătar (COD COR 512001)
  • Teorie 5

    Pregătire teoretică

    • Comunicare
    • Organizare și aprovizionare
    • Realizarea preparatelor de bază
    • Bucătărie caldă
    • Bucătărie rece
  • Practică 2

    Pregătire practică în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care CNIT a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

    • Practică în laborator propriu
    • Practică în cadrul hotelurilor și restaurantelor
  • Examen 2

    • Test scris – întrebări din modulele de pregătire teoretică
    • Proba practică – executarea de preparate conform biletelor de examen extrase

Pareri

Scor mediu

0
0 pareri

Scor detaliat

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri
1.600,00 lei 1.200,00 lei
  • Share:

Cursuri similare

AGENT DE TURISM  – Cod COR 422012 Citește tot
Ionut

AGENT DE TURISM - Cod COR 422012

0
0
1.900,00 lei 1.500,00 lei
Ghid Național de Turism (touroperator) Citește tot
Ionut

Ghid Național de Turism (touroperator)

0
0
1.300,00 lei 900,00 lei
Competență digitală, inclusiv de siguranță pe internet și securitate cibernetică Citește tot
Admin

Competență digitală, inclusiv de siguranță pe internet și securitate cibernetică

0
0
900,00 lei 500,00 lei
FORMATOR – Cod COR 242401 Citește tot
Ionut

FORMATOR - Cod COR 242401

0
0
1.200,00 lei 800,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1) Citește tot
Admin

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

0
0
1.400,00 lei 1.000,00 lei

Ultimele cursuri

Bucătar (COD COR 512001)

Bucătar (COD COR 512001)

1.600,00 lei 1.200,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (COD COR 5123.2.1)

1.400,00 lei 1.000,00 lei
Cameristă Hotel (Cod COR: 516201)

Cameristă Hotel (Cod COR: 516201)

1.100,00 lei 700,00 lei

Ultimele articole

Îți amintești prima zi în care te-ai înscris la un curs? Ai completat formularele cu datele tale personale și ai sperat că vor fi tratate cu responsabilitate și păstrate în siguranță.
29aug.2025
Cum alegi corect o școală de formare profesională? Sfaturi ca să nu fii păcălit.
12aug.2025
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI – CONTINUĂ TRADIȚIA
18feb.2025
logo

021.5492.890

office@cnit.ro

 

Date Companie

Centrul Național De Învățământ Turistic S.A. B-dul Poligrafiei, nr. 3-5, Sector 1, Bucureşti. CUI: 24979799, Reg. Com.: J40/696/2009

Despre

  • Despre CNIT
  • Știri & noutăți
  • Contactează-ne

LIVRARE / RETUR SERVICII

© 2020 - Centrul Național de Învățământ Turistic - Creare site web de Dream Webdesign

  • Politica de confidențialitate
  • Politica cookies

Accept politici site

Acest site utilizează cookie-uri și colectează informații din browser-ul tău pentru a-ți putea afișa conținut personalizat, pentru a oferi funcționalități integrate cu platformele social media și pentru a analiza traficul pe site. Pentru a naviga în continuare, este necesar să vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor.

Politica cookies | Politica de confidențialitate


Acceptă

Politicile site-ului

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ
Modal title

Message modal