• Acasă
  • Despre noi
    • Conducere
    • Consiliul de administraţie
    • Organizarea societăţii
    • Hotărâri AGA
    • Situaţii financiare
    • Rapoarte audit
    • Rapoarte administratori
    • Cariere
    • Achiziţii publice
  • Cursuri
    • Cursuri acreditate
    • Cursuri nonformale
  • Servicii
    • Închiriere săli întâlniri
    • Biblioteca turistică
  • Proiecte
  • Știri
  • Galerie
  • Contact
Centrul Național de Învățământ TuristicCentrul Național de Învățământ Turistic
  • Acasă
  • Despre noi
    • Conducere
    • Consiliul de administraţie
    • Organizarea societăţii
    • Hotărâri AGA
    • Situaţii financiare
    • Rapoarte audit
    • Rapoarte administratori
    • Cariere
    • Achiziţii publice
  • Cursuri
    • Cursuri acreditate
    • Cursuri nonformale
  • Servicii
    • Închiriere săli întâlniri
    • Biblioteca turistică
  • Proiecte
  • Știri
  • Galerie
  • Contact

Cursuri acreditate

  • Home
  • Toate cursurile
  • Cursuri acreditate
  • Cofetar-Patiser (NC 7412.2.1)

Cofetar-Patiser (NC 7412.2.1)

Avatar utilizator
Admin
Cursuri acreditate
(0 parere)
800,00 lei
curs-cofetar
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri

COD CURS

  • NC 7412.2.1

TIP CURS

  • Curs de calificare nivel 3

DURATA

  • 720 de ore, din care 240 de ore teorie şi 480 de ore pregătire practică (aproximativ 6 luni)

CONDIȚII DE ACCES

  • Studii – învățământ general obligatoriu

ACTE NECESARE

  • Copie carte de identitate
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie diplomă de studii
  • Adeverință medicală “sănătos clinic și psihic” sau copie de pe fișa de aptitudini eliberată de medicina muncii

PREŢ

  • 800 lei/persoană (nu se aplică TVA)
    *Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare

 

PREGĂTIRE TEORETICĂ ŞI PRACTICĂ

Teorie

Module de curs

  • Comunicare
  • Etică şi comunicare profesională
  • Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
  • Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
  • Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
  • Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
  • Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
  • Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
  • Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
  • Realizarea produselor de patiserie
  • Realizarea produselor de cofetărie
  • Expunerea şi comercializarea produselor de patiserie-cofetărie

Practică
Practica se desfășoară în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care Centrul Național de Învățământ Turistic a încheiat convenții de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE

1. Etică şi comunicare profesională
2. Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
3. Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
4. Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
5. Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
6. Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
7. Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
8. Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
9. Realizarea produselor de patiserie
10. Realizarea produselor de cofetărie
11. Expunerea şi comercializarea produselor de patiserie-cofetărie

EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI

Test tip grilă cu subiecte care acoperă integral tematica programei.

Proba practică constă în executarea de preparate şi prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase.

TIP CERTIFICAT OBŢINUT

Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Muncii şi Protectiei Sociale.

ACREDITARE

Centrul Național de Învățământ Turistic este autorizat de către Autoritatea Națională a Calificărilor pentru cursul de COFETAR-PATISER, conform autorizaţiei seria B nr. 0011728, eliberată cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale.

Specificații curs

  • Lectures 16
  • Teste 0
  • Duration 8 ore/zi
  • Skill level Orice nivel
  • Language Română
  • Students 0
  • Assessments Yes
CursuriCursuri acreditateCofetar-Patiser (NC 7412.2.1)
  • Teorie 12

    Pregătire teoretică

    • Comunicare
    • Etică şi comunicare profesională
    • Aplicarea conceptelor de bază ale contabilităţii
    • Utilizarea metodelor, procedeelor şi principiilor contabilităţii
    • Asigurarea calităţii în turism şi alimentaţie
    • Organizarea activităţii în unităţile de primire turistică
    • Realizarea proceselor de bază în alimentaţie
    • Pregătirea sortimentului de preparate şi băuturi
    • Utilizarea sistemelor de servire în restauraţie
    • Realizarea produselor de patiserie
    • Realizarea produselor de cofetărie
    • Expunerea şi comercializarea produselor de patiserie-cofetărie
  • Practică 2

    Pregătire practică în laboratorul propriu şi în producție în cadrul hotelurilor și restaurantelor cu care CNIT a incheiat conventii de practica. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie.

    • Practică în laborator propriu
    • Practică în cadrul hotelurilor și restaurantelor
  • Examen 2

    • Test scris – întrebări din modulele de pregătire teoretică
    • Proba practică – executarea de preparate conform biletelor de examen extrase

Pareri

Scor mediu

0
0 pareri

Scor detaliat

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
  • Prezentare generală
  • Plan de curs
  • Pareri
800,00 lei
  • Share:

Cursuri similare

Competențe antreprenoriale Citește tot
Admin

Competențe antreprenoriale

0
0
450,00 lei
Cum să îți promovezi eficient pensiunea Citește tot
Admin

Cum să îți promovezi eficient pensiunea

1
0
Free
Bucătar (NC 5122.2.1) Citește tot
Admin

Bucătar (NC 5122.2.1)

0
0
800,00 lei
Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1) Citește tot
Admin

Ospătar / Chelner vânzător în unităţi de alimentaţie (NC 5123.2.1)

0
0
650,00 lei
Cameristă (NC 5142.1.1) Citește tot
Admin

Cameristă (NC 5142.1.1)

0
0
290,00 lei

Ultimele cursuri

Cum să îți promovezi eficient pensiunea

Cum să îți promovezi eficient pensiunea

Gratuit
Cofetar-Patiser (NC 7412.2.1)

Cofetar-Patiser (NC 7412.2.1)

800,00 lei
Bucătar (NC 5122.2.1)

Bucătar (NC 5122.2.1)

800,00 lei

Ultimele articole

Examen curs Cameristă – Competitivitate în Regiunea Centru
19feb.2021
ROMEXPO lansează #TTRVirtual2021 – o experiență digitală inedită pentru pasionații de călătorii
27ian.2021
Last minute-ul va fi o tendinţă generală pentru 2021, iar turismul va căpăta o tentă regională
28dec.2020
logo

021.5492.890

office@cnit.ro

 

Despre

  • Despre CNIT
  • Știri & noutăți
  • Contactează-ne

© 2020 - Centrul Național de Învățământ Turistic - Creare site web de Dream Webdesign

  • Politica de confidențialitate
  • Politica cookies

Accept politici site

Acest site utilizează cookie-uri și colectează informații din browser-ul tău pentru a-ți putea afișa conținut personalizat, pentru a oferi funcționalități integrate cu platformele social media și pentru a analiza traficul pe site. Pentru a naviga în continuare, este necesar să vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor.

Politica cookies | Politica de confidențialitate


Acceptă

Politicile site-ului

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

Modal title

Message modal